"There is no sight on earth more appealing than the sight of a woman making dinner for someone she loves."
Thomas Wolfe

Food is Love © 2007-2010 | All Rights Reserved |
Please Ask First!
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

Wedang Susu Jahe (Ginger Milk) - Blog-Event XXX: Ingwer

>> Wednesday, May 7, 2008



I made this beverage last winter to participate a Blog-Event XXX: Ingwer by Zorra, 1X umrühren bitte.

This drink will make you warm during the cold night at the winter. It's simply my favorite winter beverages. Love it!

Recipe Source:
- Detik Food
- Wedang Susu Jahe Spesial, To Love and Be Loved




Ingredients
:
3 cup fresh milk
90 gr fresh ginger, peeled, roasted, bruised
1 cinnamon stick
4 cloves
3 cardamoms, bruised to let the seeds out (but don't throw them)
5 tbsp granulated sugar
15 gr palm sugar

Garnish:
Cinnamon powder

Methods:

1. Mix all the ingredients in a medium pan. Let it boil over moderate heat. Decrease the heat and let it simmer for around 10 minutes (if you want to have strong taste of ginger, keep it simmering for longer period). Remove from the heat.
2. Sift and pour into a cup. Garnish with cinnamon powder.

The round-up of this event can be found in this link.

11 comments:

Sheila May 8, 2008 at 12:02 AM  

Kok gue langsung inget sama jahe mix yg dijual di Indo ya? Parah nih, pikirannya ke Indo mulu..hehehe.

Eh, nambah lagi satu link blog-event yg okeh. Fa, elo suka buka2 Chefkoch gak? Banyak resep yg gampang & enak loh.

Dwiana P May 8, 2008 at 5:01 AM  

Fa, ni ari hujan. lagi tenggorokan gk enak nelen ama kuping gatel. heleh alergy nih kan lagi spring. mayan kali yah bikin wedang jahe.

Mochachocolata Rita May 8, 2008 at 7:59 AM  

wah ide bagus neh...biasa aku minum jahe bening (ga pake susu)...boleh banget dicoba neh, pasti sip ntar buat winter...kalo untuk summer disini panashhhhh

sefa firdaus May 8, 2008 at 8:14 AM  

@Sheila: cieeeeeeee... emang gitu kok Sheil, kalo udah mau pulang menghitung hari, semuanya terlihat jelas dipelupuk mata, hihihihi

belum pernah buka Sheil.. but segera gue buka, makasih infonya say ;)

@Dwiana: aduhhh.... kalo tenggorokan gatel, minum perasan air jeruk nipis sama kecap manis (atau madu) aja say... biar cepet sembuh

cuma wedang jahe juga bantu sih, at least tenggorokan jadi hanget :D

@Rita: kalo pake susu jadinya sehat Rit, apalagi buat gue yg lupaan minum susu, pdhal udah wajib :d

Resto Mariena May 8, 2008 at 11:06 AM  

ahhh dingin gini emang enak nih wedang jahe....pake susu kental manis, kolang kaling, pacar cina, roti, kacang ijo...halahhhhhhhh mau mudik cepet cepettttttttttttttt ..kangen ama wedang jahe abang abang hooeee

Ayin May 8, 2008 at 11:49 AM  

wah es jahe aja dweh * eh ada ga ya *panas-panas gini... tapi kalo udah sore dingin dwink

Elsye May 8, 2008 at 3:38 PM  

sefaaaa...dari dulu pengen coba belum kesampean, besok gue soba say...:P..

soalnya bahannya ada semua...:P tengkiyuuu

My Bug Life May 13, 2008 at 4:22 PM  

This is interesting. How does it taste like?

sefa firdaus May 13, 2008 at 6:17 PM  

@Mariena: waaaaaaaa... kalo komplit gitu mah adanya di Indo say :))

@Ayin: kenapa gak dicoba pake es batu Yin? aku jadi penasaran :d

@Elsye: gimana Els... jadi gak nyoba?

@My bug life: it tastes sweet and hot, when you drink it, you'll feel warm inside

please do try to experience the feeling ;)

Li@ May 13, 2008 at 6:46 PM  

duhhh kangen susu jahe mak nyus samping kos kosan dulu hiks "disini dah kaya oven pengen es cendol hehehehe"

sefa firdaus May 21, 2008 at 7:24 PM  

disini jadi dingin lagi Li, tapi tetep makan es krim kalo keluar rumah :D

“One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.”Virginia Woolf

Recent Post

Oatmeal Banana Almond Cookies - 2nd Annual O Foods Contest for Ovarian Cancer Awareness MonthSate PadangThe Beauty of Red and White
Summer DrinkCherry BlossomsClick May 2009: Cookies
Ayam Bumbu Paniki (Chicken ala Paniki) Judging for Click April 2009 - Spring/AutumnBinte Biluhuta

Category

Travel Warning

Indonesia is dangerously beautiful!

Indonesia is not only Bali. We have lots of beautiful places within the 5 biggest islands and thousands of small islands. Please click on the banner above for more information about Indonesian tourisms. And don't forget to explore the beauty of West Sumatra.

  Designed by Ourblogtemplates.com © 2008 | Modified by Sefa Firdaus © 2007-2015

Back to TOP